Marianne Leenderse

Portret_Marianne_DSC_0080

Enige jaren geleden was ik werkzaam als freelance journalist voor een regionale krant. Behalve het schrijven van artikelen werd aan mij ook gevraagd om foto’s te leveren. Tot die tijd had ik me niet of nauwelijks met de fotografie beziggehouden. In het begin was het dus best moeilijk om goede foto’s te maken, vooral van evenementen waar van alles gebeurde. Voor de zekerheid zette ik in het begin het toestel op de automatische stand. Maar al gauw wilde ik meer weten en volgde ik eerst een basiscursus fotografie. Later volgde een verdiepingscursus en verschillende workshops o.a. over natuurfotografie, macrofotografie, nachtfotografie, fotobewerking en flitstechnieken.
Sinds 2012 ben ik lid van een groep amateurfotografen. Met elkaar spreken we, naast vrije opdrachten, een thema af waar we foto’s van maken. In maandelijkse bijeenkomsten geven we elkaar dan feedback op de resultaten. Zeer leerzaam! Twee keer per jaar neem ik deel aan een foto expositie van de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht, die ook altijd in het teken van een thema staat.        
Vanaf oktober 2014 zijn mijn man lid van de Fotogroep Heuvelrug in onze woonplaats Maarn. Ook daar presenteren de leden regelmatig hun werk aan elkaar en worden er tips ter verdere verbetering te geven.